Mal, tegn og dekorer på tekstil

Marabu Fashion og Textil, en komplett serie med farger og tusjer til tekstil

,

Dekorer på tekstil med maling, tusj, spray og mer!

Har du noen gamle klær liggende i skapet som du har lyst til å piffe opp? Eller kanskje du vil lage noe helt unikt som ingen andre har? Vi har et stort utvalg at maling og utstyr som du kan bruke til å bli din egen tekstil-designer.

Til klær og interiør

Tekstilproduktene fra Marabu passer perfekt til å dekorere på klær (opp mot 20% syntetisk tekstil, om ikke annet er oppgitt). Du kan dekorere en denimjakke, en t-skjorte, russedressen, barneklær og mye mer. Men ikke glem alle de andre mulighetene! Dekorer på interiørtekstil som gardiner, duker, tekstilservietter, lampeskjermer og handlenett. Lag klær og interiør som matcher og ha det gøy med farger.

Gjenbruk

Ikke kast de gamle tekstilene du har liggende bakerst i skapet! Dekorer de med tekstilmaling, sy skjorten om til en topp eller lag stilige tekstilservietter som du kan bruke om igjen og om igjen! Her er det bare fantasien som setter grenser for hva som er mulig!

I denne saken har vi laget en oversikt over en rekke produkter du kan bruke for å dekorere på tekstiler.

Har du lyst til å dekorere tekstil sammen med de yngste? Marabu KIDS er en egen serie med produkter tilpasset spesielt til barn. Se Marabu KIDS tusjer og maling til tekstil her.

Bla til

Tekstilkunst malt av Erik Bergan

Malt med Marabu Textil Plus
av
kunstneren Erik Bergan / instagram.com/erikberganart

Tekstilmaling

Sett ditt eget preg på tekstilinteriøret eller garderoben!
Malingen er perfekt til å male på russedressen, designe t-skjorter, male personlige handlenett og mer. Det er kun fantasien som setter grenser! Du kan også kombinere malingen med Linere, Textil Painter eller Tekstil Design spray. Maling beregnet til alle stoffer av bomull, lin, jute, silke og alle vevde stoffer med maks 20% syntetiske fiber.
Fargene er rene, klare og kan blandes innbyrdes og tynnes med vann. Tørket maling gir stoffet en myk overflate. Kan brukes til både stoffmaling, stofftrykk, sjablongmaling, silketrykk og airbrush på stoff. Til mørke stoffer anbefales Marabu Textil Plus. Anbefales ikke til strikkede plagg og ull, da disse ikke tåler fikseringsvarmen. Før påføring må stoffet vaskes fri for appretur og tøymykner. Påfør malingen og la den tørke helt. Fikseres med strykejern på framsiden med et klede mellom i 3 minutter innstilt på bomull. Eller i forvarmet stekeovn på 150°C i 8 minutter. Marabu Textil til lyse tekstiler tåler vask på 60°C etter fiksering. Marabu Textil Plus tåler vask på 40°C etter fiksering. Dekorerte plagg må vaskes og strykes på vrangen.

Tekstilmaling til lyse klær

SE ALLE FARGENE

Tekstilmaling til mørke klær

 SE ALLE FARGENE

Metallisk tekstilmaling

SE ALLE FARGENE

Tekstilmaling i neon-farger

 SE ALLE FARGENE

Forny en lampeskjerm med tekstilmaling

SE FREMGANGSMÅTE HER

Akvarellmaling til tekstil

Klare, pigmenteret, vannbaserte akvarellfarger for lyse tekstiler me maks 20% syntetiske fibre. Drøye, luktfrie og lysekte farger med god flyt. Fargene kan blandes med hverandre og fortynnes med vann.

Akvarellmaling til tekstil

 SE ALLE FARGENE

Lag et personlig handlenett med akvarellmaling til tekstil

SE FREMGANGSMÅTE HER

Tekstiltusj

Tekstiltusj på vannbasis med rene, pigmenterte og lysekte farger. Ypperlig til dekor og skrift på stoffsko, vesker o.l. Kombiner gjerne med andre Marabu tekstilfarger, tekstilspray og linere. Sett ditt eget preg på tekstilinteriøret eller garderoben! Alle farger har god lysekthet og dekker meget godt på lyse stoffer. Kan påføres alle upreparerte stoffer. Tekstiltusjen til lyse klær tåler maskinvask på 60°C etter fiksering. Textil Plus til mørke klær tåler maskinvask på 40°C etter fiksering. For mørke stoffer anbefales Textil Painter Plus eller Glitter. Pennen ristes og pumpes før dekorering.

Tekstiltusj til lyse klær

 SE ALLE FARGENE

Tekstiltusj til mørke klær

SE ALLE FARGENE

 

Glitrende tekstiltusj

SE ALLE FARGENE

Fashion Liner

Tekstilfarge med en myk, kremaktig konsistens. Liner med tynn spiss som er ypperlig for highlights, konturer, skrift og smådetaljer på tekstil. Fashion Liner setter prikken over i-en på all tekstildekor. Kombiner med Marabu Fashion spray og annen tekstilfarge. Velg mellom matte, klare farger og skimrende metallic-farger. Stoffet forblir like mykt etter dekorering, og tåler maskinvask på 40°C etter fiksering. Nye plagg må vaskes før dekorering. Plaggene bør vaskes og strykes på vrangen.

Fashion-Liner

SE ALLE FARGENE

Batikk / tie dye

Lettbatikk for skole og hobbybruk. Lag matchende farge og mønstre på interiørartikler, gavepapir og klær. Egnet til håndfarging av de fleste tekstiler som bomull, lin, viskose, silke og vevde stoffer med maks 20% syntetiske fibre, også japanpapir. Brukes til de fleste batikk-teknikker uten tilsetning av kjemikalier. Enkel fargeprosess, tilsett kun salt og fiksermiddel i fargebadet. Til farging av silke trengs også
eddik. En pakke inneholder farge til intens farging av 150 g tørt tøy, eller 300 g tøy for pastellnyanser. I tillegg trenger man fiksermiddel og salt. Fargene har meget god lysekthet, men er ikke kokeekte og bør håndvaskes ved 30°C etterpå med tilsetning av fiksermiddel for å bedre fargeektheten. En pakke rekker til 600 g tørt tøy. Vær obs på at stoffets opprinnelige farge blir «blandet» med fargen man velger i fargebadet.
Best resultat oppnås på hvitt tøy, eller en lysere nyanse av tekstilfargen. Det er ikke mulig å farge til en lysere nyanse enn den opprinnelige.

Vil du ha mer inspirasjon? Se hvordan du lager batikk med Easy Color og Fashion Spray her.

Tie dye / Batikk med Easy Color

SE ALLE FARGENE

Tekstilspray

Ha det gøy og med farger! Dekorer på klær, stoffsko og vesker eller forny hjemmet ditt med egendekorerte duker, puter og gardiner! Finn din favorittsjablong og varier med mange farger eller spray flere farger sammen på frihånd! Ypperlig å kombinere med Fashion Liner og sjablonger! Rene, sterke farger som ikke falmer. Miljøvennlig pumpeflaske uten drivgass. Stoffet forblir like mykt etter dekorering, og tåler maskinvask på 40°C etter fiksering. Fiksering kan gjøres i forvarmet ovn på 150°C i 8 min., eller med strykejern innstilt på bomull i 3 min. med et tøystykke i mellom. Nye plagg må vaskes før dekorering. Plaggene bør vaskes og strykes på vrangen.

Vil du ha mer inspirasjon? Se hvordan du lager batikk med Easy Color og Fashion Spray her.

Spray til tekstil

SE ALLE FARGENE

NYHET – Fashion Shimmer

SE ALLE FARGENE

Textil Design spray til tekstiler

Dekorer hjem og klær med matchende mønster og farger! Tekstilspray for dekorering av nesten alle typer stoff. Ypperlig å kombinere med sjabloner. Akrylbasert farge som tørker vannfast. Behøver ikke fikseres og tåler maskinvask opp til 30°C. Ikke beregnet til dekorering av plagg som vaskes og brukes ofte. Boksen ristes i 2 min. før bruk. Hold boksen vertikalt under spraying. Etter bruk holdes boksen opp-ned og sprayes til dysen er tom og det ikke kommer farge.

Textil Design

SE ALLE FARGENE

Maskinfarging av tekstiler

Tekstilfarge for farging i vaskemaskin. Egnet til naturfiber som bomull, lin, viskose og blandfiber med max 20% syntetiske fibre. Kan også brukes til håndfarging av silke. Fargen holder seg godt og bleker ikke. En pakke holder til farging av 500-1500 g tørt tøy. I tillegg trenger man 1 kg salt uten jod. Plaggene kan vaskes i vaskemaskinen etterpå. En pakke inneholder en pakke farge 30 g, to pakker fiksermiddel og bruksanvisning. De mørkeste og sterkeste fargene (053, 073, 037, 009, 038) inneholder to pakker farge. Farging bør gjøres på 60°C eller varmeste anbefalte temperatur for stoffet, minimum 40°. Vær obs på at plaggets opprinnelige farge blir «blandet» med fargen man velger. Best resultat oppnås på hvitt tøy, eller en lysere nyanse av tekstilfargen. Det er ikke mulig å farge til en lysere nyanse enn den opprinnelige. Bruk fargesalt eller 1 kg bordsalt uten jod pr pakke med Fashion Color

 

Til maskinfarging av klær

SE ALLE FARGENE

Silkemaling

Vannbasert silkemaling i meget klare og sterke farger med god flyteevne. For silke, tynn bomull og syntetiske stoffer. Gir praktfulle fargeeffekter. Velegnet for kontur, akvarell og saltteknikk. Alle farger er lysekte og kan blandes innbyrdes. Fikseres med strykejern på vrangen eller i stekeovn på 150°C i 15 min. Tåler da både vask og rens. Det store fargeutvalget gir mulighet for mange elegante kombinasjoner. For å avgrense
fargeflyten på silken tegnes konturene opp med Marabu Silk konturmiddel og la det tørke før du fyller i med silkemaling i ønsket farge. For spennende effekter kombiner gjerne med Marabu medier til silke.

Silkemaling

SE ALLE FARGENE

Konturmiddel og dekor til silke

SE ALLE FARGENE

Silketrykk – Marabu Screen Printing

Silketrykk er en trykketeknikk der man presser trykkfargen gjennom små hull i en finvevd silketrykksduk ved hjelp av en rakle/squeege.  Man kan legge en sjablong under silketrykksrammen for å masker og forhindre at fargen går gjennom og overføres til deler underlaget.

 • kr 352,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 116,00
  pr. stk
  Kjøp

Linotrykk – Marabu Soft Lino Print

Et sett som inneholder alt du trenger til å lage flotte linotrykk på stoff. Den myke trykkplaten gjør det enkelt å skjære ut motivet. Fargelegg gjerne trykket med Textil Aquarelle i etterkant.

 • kr 441,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 40,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 57,00
  pr. stk
  Kjøp

Overfør bilder til tekstil

Et flott sett for overføring av laserutskrifter til tekstil. Transparent løsemiddelbasert medium til overføring av papirutskrifter fra laserskriver til lyse tekstiler som inneholder maks 20% syntetisk fibre. Design individuelle plagg eller annet tilbehør til hjemmet. Vaskbar opp til 40 ° C. Forsegl det overførte motivet med Marabu Textil Protect.

 • kr 235,00
  pr. stk
  Kjøp

Textil print – trykkfarge

Vannbasert, luktfritt og lysekte trykkfarge. Den er tyktflytende og har en lang tørketid. Klare og matte farger for lyse og mørke tekstiler som inneholder maks 20% syntetiske fibre.

Trykkfarge til tekstil

SE ALLE FARGENE