Rit Dye

Farge til tekstiler, syntetiske materialer, og mer!

, ,

Hva er Rit Dye?

Har du et gammelt plagg du trenger å freshe opp og gi nytt liv til, eller kanskje du bare ikke finner det tekstilet du trenger med riktig farge? Hva med å endre fargen på en regnjakke eller noe annet laget med syntetisk materiale? Vi gir nå en gledelig velkomst til Rit Dye! Her finner du farge til tekstiler, syntetiske materialer, og mer! Innenfor varemerket Rit finner man flere ulike produktserier med forskjellige egenskaper. Fra pulver og flytende tekstilfarge, til produkter som lysner opp tekstiler, redder misfargede klær, og fjerner farge fra tekstiler.

Innenfor fargeproduktene har Rit en serie til naturlige stoffer, og en til syntetiske stoffer.

Det fine med de flytende Rit produktene er at man kan blande farger sammen for å skape helt andre nyanser! Se alle fargekombinasjonene du kan oppnå med Rit sitt fargekart.

 

 

 

Fremgangsmetoder

For å få det beste fargeresultatet er det viktig å skaffe riktig farge til det materialet du skal jobbe med. Til de ulike produktseriene til Rit finnes det flere forskjellige anbefalte fremgangsmåter, som også vil ha noe å si på hvilket utstyr du trenger å bruke. I tillegg til dette er det noen metoder man kan bruke under behandlingen som hjelper med å bevare intensiteten og gi et jevnt resultat.

I vask/bøtte

Dette er den mest tradisjonelle og brukte fargemetoden, og den beste når man ønsker å blande farger sammen til nye nyanser. Bruk en plastikk bøtte du ikke er redd for, eller en vask i rustfritt stål.

NB! Denne metoden kan ikke brukes med Rit DyeMore for syntetiske stoffer.

Les mer om bruk av vask/bøtte ved farging her

I kjele på kokeplate

Denne metoden er essensiell å bruke når man skal farge med Rit DyeMore til syntetiske stoffer, eller om du ønsker et dristig og mørkt resultat med Rit All-Purpose Dye. Husk at du trenger en kjele som er stor nok til at gjenstanden kan bevege seg fritt rundt med nok vann, ellers kan fargen bli ujevn.

.Les mer om bruk av kjele ved farging her

I vaskemaskin

Den mest praktiske fargemetoden. Alt du trenger å gjøre er å skru på vaskemaskinen og la den gjøre alt arbeidet.

NB! Denne metoden kan ikke brukes med Rit DyeMore for syntetiske stoffer.

Les mer om bruk av vaskemaskin ved farging her

Hjelpemidler

Rit har en rekke produkter som kan hjelpe deg med å få et godt utgangspunkt før farging, eller midler som hjelper deg å bevare fargen i ditt tøy. Dette gjelder ikke bare nyfarget stoff; Vi har vel alle vært bort i uhell med misfargede klær og hvite toner som ikke er fullt så hvite lengre.

Rit ColorStay Dye Fixative

Dette produktet er et absolutt must å bruke når du farger stoff. Dette er en fiksativ som låser fargene til stoffet, slik at det holder seg best mulig over tid. Fiksativen reduserer blødninger, falming og forbedrer til og med fargen. Den fungerer best på bomull, lin, rayon, ramie eller stoffblandinger som inneholder naturlige fibrer. Brukes rett etter farging eller batikk-prosjekter for å forhindre at fargestoffet blør inn i hvite områder.

Tips: Du kan også bruke denne fiksativen på kommersielt fargede gjenstander og tidligere fargeprosjekter før det vaskes for første gang.

Du kan bruke Rit ColorStay Dye Fixative med følgende fremgangsmetoder:
Gjerne bruk en vask/bøtte ved fiksering av generelle prosjekter, men for maksimal effekt anbefaler vi at du bruker en kjele på kokeplate. For mindre gjenstander eller delvis fargede gjenstander, kan man bruke en sprayflaske. Hvis du skal fiksere store mengder eller ønsker den enkleste måten å få jobben gjort på, anbefaler vi at du bruker en vaskemaskin.

 

 

Color Remover

Fjerner de eksisterende fargene fra tekstiler. Perfekt når man vil endre fargen på stoffet fullstendig eller som en forbehandling på falmede, misfargede og flekkete stoffer. Fjerner også matflekker, som juice, ketchup og te. I motsetning til tradisjonell blekemiddel er Rit Color Remover klorfri, slik at du trygt kan farge stoffet etter å ha fjernet fargen. Fungerer best på bomull, lin, ull, rayon og ramie.

Whitener & Brightener

Nå kan du redde misfargede klær uten å bruke blekemiddel som inneholder klor. Rit Whitener & Brightener brukes sammen med vanlig vaskemiddel for å bleke hvitt eller gjøre fargene klarer på farget tøy. Kan brukes på alle vaskbare, fargeekte stoffer og i alle typer vaskemaskiner.

White-Wash

Dette er et klorfritt blekemiddel som er spesielt laget for å lysne hvite stoffer, samt fjerne eventuell gulning og misfarging. White-Wash fjerner til og med flekker som gress, fett og leppestift. Fungerer også på delikate stoffer som ellers ikke tåler klorbleking, som undertøy og silke. Brukes sammen med vanlig vaskemiddel.

 • kr 89,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 89,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp

 

All-Purpose Dye – farge til naturlige stoffer

Denne produktserien er en utprøvd klassiker som har eksistert i over 100 år. Den går til naturlige stoffer som bomull, ull og silke, samt syntetiske stoffer som nylon og rayon. Dette er en enkel og brukervennlig måte å oppnå den fargen du ønsker på plagg, husholdningsartikler og mer. Innenfor Rit All-Purpose Dye får man farger både som pulver og i flytende form.

Powder Dye Tekstilfarge

Denne er en allsidig, brukervennlig og giftfritt tekstilfarge i pulverform til bomull, lin, silke, ull, rayon, ramie eller nylon. Perfekt til knytebatikk, batikk på isbiter, dypping, marmorering og shibori-mønster. Den kan også brukes til å farge tre, kurv, papir og kork. Brukes i vaskemaskin, en plastbeholder eller en vask i rustfritt stål. Rit Powder Dye tekstilfarge finnes i 18 flotte farger.

 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp

Liquid Dye Tekstilfarge

Allsidig, brukervennlig og giftfri flytende tekstilfarge til bomull, lin, silke, ull, rayon, ramie eller nylon. Forny eller endre fargen på klær, sko eller tilbehør, koordiner interiøret og mye mer. Perfekt til knytebatikk, fargegraderinger, dip dye, marmorering og shibori-mønster. Den kan også brukes til å farge tre, kurv, papir og kork. Brukes i vaskemaskin, en plastbeholder eller en vask i rustfritt stål. Man kan bruke hele flasken eller lagre rester til senere, avhengig av størrelsen på det man vil farge. Fargene kan blandes for å skape nye farger. Rit Liquid Dye finner du i 39 farger, og er for øyeblikket den største produktserien til Rit.

Se alle fargekombinasjonene du kan oppnå med Rit sitt fargekart.

 • kr 89,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 89,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 89,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 89,00
  pr. stk
  Kjøp

 

DyeMore – farge til syntetiske materialer

Dette er farge spesielt laget for syntetiske stoffer som polyester, akryl, acetat, pluss blandinger som inneholder disse fibrene. DyeMore er giftfri og perfekt for bruk i hjemmet.

Allsidig, brukervennlig og giftfri flytende tekstilfarge til syntetiske stoffer og stoffblandinger som inneholder mer enn 35% polyester, akryl, acetat eller nylon. Perfekt til å fornye falmede klær og dekor, upcycling og mye mer. Dyemore kan til og med farge 3D-printede gjenstander, parykker, fuskepels og det meste annet av plast. På grunn av kompleksiteten ved å farge syntetiske stoffer, må du bruke dette fargestoffet i en gryte av rustfritt stål på komfyren for å opprettholde en høy vanntemperatur gjennom hele fargingen. Kan ikke brukes i vaskemaskin. Du finner hele 15 farger i denne serien, og disse kan blandes sammen for å lage nye nyanser!

Se alle fargekombinasjonene du kan oppnå med Rit sitt fargekart.

 • kr 99,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 99,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 99,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 99,00
  pr. stk
  Kjøp

 

Fargeteknikker

Det er mye artig man kan få til med fargene fra Rit Dye. Hvorfor ikke la deg inspirere av noen av disse teknikkene?

Tie Dye

Det som gjorde Rit så populært bland amerikanere på 60-tallet er fortsatt relevant den dag idag. Med bare noen gummistrikk kan du brette, snurre, folde, og krølle sammen tekstiler for å få frem interessante, kule, og nesten psykideliske mønstre med tie dye.

Den mest vanlige tie dye teknikken er den som kalles ‘spruteflaske teknikken’. Denne teknikken lar deg bruke flere farger om du ønsker, men passer også godt for ensfarger da du har mulighet til å legge fargene akkurat der du vil ha de. Fargene blander du ut med veldig varmt vann i en konsentrert mengde, putter det på spruteflasker og påfører på bundet tekstil for å lage fargerike mønstre. Se videoen for hele fremgangsmåten, eller klikk her.

Finn flere tie dye teknikker på Rit sin nettside

Shibori

En av våre favoritteknikker innenfor tekstilfarging. Shibori er en japansk fargeteknikk som omhandler bretting, snurring, eller bunte sammen tekstiler, deretter binde de sammen og farge det med indigo. Resultatet blir et særegent mønster som er ganske flott!

Innenfor shibori finner man flere teknikker for å få frem forskjellige mønster; Arashi (storm), Itajime, og Kanoko. Itajime teknikken er den mest klassiske teknikken, og er den folk flest tenker på når man hører ordet «Shibori». Se videoen for hele fremgangsmåten, eller klikk her.

Se de andre shibori teknikkene på Rit sin nettside

 

Gjør det enkelt! Prøv et sett

Ønsker du å prøve ut noen av disse teknikkene? Rit har satt sammen sett for flere teknikker som inkluderer det du trenger for å få frem et stort spekter av unike resultater.

Tie Dye Accessory kit

I dette setter får du 3 spruteflasker i perfekt størrelse, 20 gummistrikk, to par med hansker, og et mikrobølgeovn-sikkert brett som hjelper deg med å få fart på fargeprosessen. Bruk dette settet sammen med dine favorittfarger fra Rit Dye for å lage ulike mønster ved å brette, snurre, folde, og krølle sammen tekstiler.

Indigo Shibori Tie Dye Kit

I Shibori settet finner du; Indigo All-purpose Dye, gummistrikk, hyssing, firkanter, hansker og enkle instrukser som du trenger for å lage alle de ikoniske Shibori mønstrene. I tillegg får du også med en ColorStay fixativ, som er et absolutt must for å unngå at fargene blør utover eller falmer i vask.

Back to Black Dye kit

Dette er redningen når du trenger å freshe opp dine utvaskede svarte plagg, og gjøre de som nye igjen! Bruk dette settet til å farge over tekstiler til sort, eller bruk sammen med tie dye teknikker for å få frem artige mønster med den dypeste sortfargen Rit har å tilby. I dette settet finner du Jet Black All-purpose Dye og ColorStay fixativ, som er et absolutt must for å unngå at fargene blør utover eller falmer i vask.

 

 • kr 199,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 259,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 199,00
  pr. stk
  Kjøp