Lerret

En oversikt over lerret i flere kvaliteter og prisklasser

,

Frem til 1500-tallet var det mest vanlig å male på trepanel, hvor man måtte gjennom en  møysommelig prosess før man engang kunne starte å male. I dag finnes det heldigvis lerret i mange forskjellige størrelser, strukturer og kvaliteter, som er ferdig oppspent og klar til å males på (man kan også grunne lerretet med gesso, men det er gudskjelov fremdeles en kjappere prosess enn i middelalderen!).

Vi har her sortert vårt utvalg av lerret inn i tre kategorier:

  • God – Rimelige lerret som passer til nybegynnere, barn og skoler
  • Bedre – Lerret som passer til både nybegynnere og kunstnere
  • Best – Lerret av den mest ypperlige kunstner-kvaliteten

Alle kvalitetene kommer i mange forskjellige størrelser, og er enten laget av lin, bomull eller en blanding. Treverket som blindrammene er laget av spiller også en viktig rolle når man skal vurdere oppspent lerret. Vi får ofte spørsmål om hvilken kvalitet og struktur man skal velge, et spørsmål som ofte kommer uten et konkret svar. Det viktigste er at du velger en kvalitet som passer ditt formål , utforsker forskjellige strukturer og at du har det kjekt mens du maler!

Obs: Vi selger de fleste lerret kun i hele esker pga de trenger denne stabiliteten for trygg transport. I våre butikker derimot finner du et stort utvalg lerret som vi selger i det antall du ønsker

Artist Lerret

Artist Lerret er et oppspent bomulls-lerret som er produsert i Kina. Lerretene passer perfekt til nybegynnere som ønsker å øve seg. Lerretene er laget i 100% bomull 380g og kommer i enten 3,8×3.8cm (3D) eller 1,8×3,8cm profil. Blindrammen er laget av furu fra Russland, og dermed i bedre kvalitet enn de lettere tresorter som ofte lerret i denne prisklassen er spent opp på.

Vær oppmerksom på at Artist Lerretene kan slå seg, og anbefales dermed ikke til kunstner-arbeid.

5pk Lerret

Disse lerretene er rimelige og passer utmerket til skole/barnehage. Lerretene er laget i 100% bomull 280g og kommer i 1,6x2cm profil. De er universal grunnet uten kiler og egner seg for godt for akryl-, olje og vannbaserte malingstyper.

 

5pk lettet

Museo Bomull

Lerret laget av bomull forsterket med syntetisk fibre, 335g/m med fin struktur. Grunnet med 3 lag syrefri gesso for olje og akryl. Oppspent på furu blindramme 21mm og 41mm (3D).
Stiftet på baksiden. Lerretene er håndlaget i EU.

Museo Lin

Lerret i 100% lin 440g/m med fin struktur. Preparert med 3 lag syrefri gesso for olje og akryl. Oppspent på furu blindramme 21mm og 41mm (3D).
Stiftet på baksiden. Håndlaget i EU.

Museo Lin Natural

Dette lerretet er grunnet med transparent syrefri gesso, som gjør at man kan se den naturlige fargen på lerretet.
Oppspent på furu blindramme, med en profil på 20x35mm.

Museo ALU Frame Lin

Museo ALU Frame-systemet er en aluminiums-løsning med fokus på styrke og stabilitet. Aluminium påvirkes ikke av forskjeller i fuktighet og temperatur og eliminerer dermed potensiell vridning, bøyning og forvrengning. I tillegg er blindrammene meget motstandsdyktige mot både slitasje og miljøfaktorer som normalt vil  over tid forringe vanlige blindrammer laget i tre. Selv under ekstreme forhold forblir kunstverket tett innrammet. Lerretene er også veldig lett.
Museo ALU Frame Lin kommer i profilen 25x65mm.

 

 

Museo logo

Alf Bjercke BP

Ferdig oppspent lerret i meget god kvalitet. Produsert i Danmark
med blindrammer i kvalitetsfuru fra samme leverandør.
370g lerret med fin struktur av 35% bomull og 35% polyester som gjør det meget strekt. Lerretet er grunnet for både olje og
akrylfarger og stiftet på baksiden. De største størrelsene leveres
med tverrtre eller kryss for beste stabilitet.
Oppspente kvalitetslerret fra Europa gjør dette til en type lerret
for profesjonelle kunstnere Oppspent på blindramme 16mm eller 40mm (3D).
Stiftet på baksiden.

Alf Bjercke Lin

Kunstnerlerret fra Claessens, verdenst beste produsent av Belgisk linlerret, 285g med fin struktur av 100% lin produsert iBelgia. Limt og grunnet for olje og akryl.  Oppspent på blindramme 16mm eller 40mm (3D).
Stiftet på baksiden.

Alf Bjercke lerret

Dersom du er registrert kunde og mangler passord kan du få dette ved å gå hit: https://www.tegne.no/min-konto/glemt-passord/ Fjern