Reisevennlig kunstutstyr

Ta med kunsten på ferie! Når du reiser med kunstutstyr, er det lurt å tenke på hva som er praktisk og allsidig.

Reising kan være en betydelig inspirasjonskilde for kunstnere. Uansett om du foretrekker urban sketching, landskapsmaling, botaniske tegninger eller stilleben, er disse aktivitetene ypperlige å utføre både på utenlandsturer og på reiser i Norge.

Hvis du vil reise lett, er det ikke alltid praktisk å ta med alt kunstuststyret ditt. Derfor har vi valgt ut litt praktisk, reisevennlig kunstutstyr som er små nok til å ha med i håndbagasjen eller ryggsekken.

Papir

Den første tingen du mest sannsynlig vil trenge, er papir å tegne eller male på. Vi tilbyr mange skissebøker i forskjellige størrelser for raske skisser eller detaljerte tegninger. Vi har også papirblokker som er egnet for ulike typer maling. Begge kommer i praktiske størrelser og gir deg en solid overflate å jobbe på.

Hvis du jobber med akvareller, har vi praktiske postkort-størrelse akvarellpapirblokker med både svart og hvitt papir. Hver ark har et postkorttrykk på baksiden, så når maleriet ditt er tørt, kan du bare sette på et frimerke og sende det av gårde!

Blyanter

Mekaniske blyanter eller trykkblyanter er en flott måte å minimere antall gjenstander du tar med deg, siden de ikke trenger å bli spisset og har et viskelær i den ene enden, så det er tre ting i ett!

Du kan også bruke vanlige blyanter. Vi har mange fine sett med gråblyanter som passer perfekt til reise. Vi har også mange fine pennal du kan oppbevare blyantene dine i.

Husk å pakke med et viskelær!

Maling

Når du reiser med maling, er det noen viktige hensyn å ta for å unngå problemer og sikre en god opplevelse.

Det kan være lurt å unngå flytende maling, særlig om du skal ut å fly. Husk at store tuber kan bli konfiskert i sikkerhetskontrollen! Et alternativ til flytende maling, er akvarellmaling. Ikke bare er akvarell en tør maling, men den kommer også i kompakte skrin du kan ta med deg hvor som helst. Det er en av grunnene til at akvarell er så populært til urban sketching.

Les om alt du trenger å vite for å komme i gang med akvarellmaling her.

Du kan også male med akrylmaling på reise, men husk å pakke den godt inn slik at den ikke lekker i sekken. Akrylmaling tørker raskt, noe som gjør det enkelt å bevege seg fra sted til sted uten å måtte vente lenge på at maleriene skal tørke. Dette gjør akrylmaling til et praktisk valg for reising, spesielt hvis du vil male flere steder på kort tid.

Nysgjerrig på akrylmaling? Les mer her.

Å reise med oljemaling kan være utfordrende, men det er gjennomførbart med riktig forberedelse. Bruk små tuber for å spare plass og redusere vekt, og pakk dem godt inn for å unngå lekkasjer. Ta med et sett med små pensler, palettkniver og en kompakt palett. Husk at oljemaling tar lengre tid å tørke, så vurder å bruke et hurtigtørkende medium for olje.
Pass på at maleriet er tørt nok for transport når du skal reise hjemover igjen!

For mer informasjon om oljemaling, ta en titt på denne guiden om oljemaling for nybegynnere.

Tusjer og penner

Når du reiser med tusjer og penner, er det viktig å velge produkter som er praktiske og allsidige. Et lurt tips er å bruke malings-tusjer i stedet for maling. Tusjene fra Amsterdam og Posca lar deg «male» rett fra tusjen og de kommer med ulike størrelser på tuppen og i mange nydelige farger.

Et alternativ til akvarellmaling, er vannbaserte tusjer med penseltupp, som Ecoline-tusjene, Koi-tusjer eller Pantone-tusjer.

Fineliners, som Sakura Pigma Micron, er ideelle for skisser og detaljerte tegninger. De er vanntette og permanente, og kommer i mange størrelser og farger, både enkeltvis og i sett. Disse verktøyene er enkle å transportere og gir deg mange kreative muligheter mens du er på farten.

Dette er bare noen eksempler på produkter du kan ta med på reisen. Hvis du lager tegninger eller malerier på din neste tur, vil vi gjerne se dem! Del arbeidet ditt med oss på sosiale medier med #tegneno for å inspirere oss og andre. Ha det gøy med å utforske verden og din kreativitet!

God tur!

Publisert av