Lag din egen påskepynt

Vi ønsker alle en kreativ påske!

,

Påsken er en perfekt tid til å være kreativ og lage sine egne dekorasjoner. Vi digger å ha påskeverksted. Sitt deg ned, la påskeroen legge seg og spis litt påskegodt mens du lager flott påskepynt!
Her har vi har samlet en rekke ideer til påskepynt man kan lage helt selv.

  1. Hobbysett
  2. Marmorering
  3. Origami-harer med alkoholblekk
  4. Påskeharer av egg
  5. Stilige harer i tre

For de yngre:

 1. Påskepynt med modelleire
 2. Påske med strykeperler fra Hama 
 3. Løst tilbehør til påskepynten

Vi ønsker dere en god og kreativ påske!

Hobbysett til påske

Marmorering – påskepynt på 1-2-3!

Fargen dryppes rett fra flasken i vann. Dypp gjenstanden som skal marmoreres sakte i vannbadet, blås vekk fargen, og ta den opp igjen – ferdig!

Du kan marmorere egg, glass, tre, akrylglass, pappmasje, metall, styropor, isopor, stearinlys, silke, tynne stoffer samt papir opp til A5. Glass og metall som skal marmoreres bør først rengjøres med sprit. Utstyr som brukes rengjøres med Marabu Cleaner eller white spirit.
Bør ikke brukes på gjenstander som kommer i kontakt med mat.

BRETT DIN EGEN PÅSKEHARE

Disse søte origami-harene er en flott påskedekorasjon og ikke vanskelig å brette.

Det stilige mønsteret får du med å bruke alkoholblekk på syntetisk papir. Blekket kommer i mange fine farger, så du kan velge å lage kaninene i tradisjonelle påskefarger som gul og orange, eller du kan bruke andre spennende farger som neon-rosa.

Se fremgangsmåte her

Påskeharer laget av egg

Lag utradisjonelle påskeegg med tusj, maling og kartong!

Mal egget med hobbymaling. Du kan velge om du vil male hele eller deler av egget. La malingen tørke før du tegner på ansiket med en tynn tusj. Eksprimenter med forskjellige utrykk. Kanskje haren er sur fordi noen stjal gulroten hans? Eller er den glad for å ha fått ekstra mye godteri?

Ørene kan du klippe ut av farget eller hvitt kartong og feste det på en snor som du surrer rundt egget, eller lime ørene direkte på egget med en hobbylim.

Påskeharer i tre

Man trenger ikke mye utstyr for å lage påskepynt. Interiørbloggerne har laget disse enkle og stilfulle påskeharene for å pynte opp i hjemmet.
Alt du trenger er trekuler i forskjellige størrelser, pomponger til hale og filt til ørene, pluss  hobbylim.

Påskepynt med modelleire

Å lage påskefigurer i modelleire er en morsom aktivitet for både store og små! Her er det kun fantasien som setter grenser.

Modeling Foam inneholder små skumkuler, som gir en kul, teksturert figur.
Super Dough er glatt. Begge leirene er myke og herlige å jobbe med, og skaper minimalt med søl.
Du kan enten lage egne øyne, eller lime på bevegelige øyne. Dekorer figuren med fjær, kreppapir, glitter og annet spennende tilbehør!

Tips!
Leiren fester seg lett til andre materialer. Bruk gjerne for eksempel isoporegg eller isoporkuler som base, så kan du lett lage en morsom påskefigur.
Bruk nylonsene til å henge opp figurer som ikke kan stå av seg selv, eller fest magneter bakpå flate figurer og heng de på kjøleskapet.

 

Påske med Hama-perler

Strykeperlene fra Hama er en populær aktivitet for de yngre.
Lag påskepynt som du kan henge opp ved å feste en nylonsene i perlene etter stryking, lim på en magnet på baksiden slik at figuren kan henge på kjøleskapet eller lim på en blomsterpinne og sett figurene i en blomsterpotte sammen med påskeliljene.

 

 

 

Klistremerker og glansbilder

piperensere

pomponger

Egg

Fjær

Silkepapir og kartong