Lag julegaver!

Sett ditt eget preg på personlige gaver

,

Lag flotte julekopper

Bruk poselenstusj til å dekorere julekopper!

 1. Før du maler, rens krusene med såpe og en svamp. Skyll koppen godt. Rengjør dem til slutt grundig med Marabu Cleaner slik at de er fri for støv og fett.
 2. Rist tusjen grundig med lokket lukket. Trykk tuppen ned gjentatte ganger på litt papir for å aktivere tusjen.
 3. Du kan tegne motivet på et papir først. Om du vil overføre motivet til koppen, kan du bruke et overføringspapir. 
 4. Etter 4 timers tørketid kan koppen fikseres i stekeovnen. For å unngå at koppen sprekker, er det best å sette koppen inn i en kald ovn og la den kjøles ned i ovnen.
  Stek koppen på 160°C i 30 minutter. La koppen avkjøles med ovnsdøren åpen. Etterpå tåler koppen oppvaskmaskin på maks. 50°C.

 • kr 168,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 70,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 70,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 43,00
  pr. stk
  Kjøp

Julegenser med tekstilmaling

En enkel genser kan forvandles til en julegenser ved hjelp av tekstilmaling!
Du finner malen til reinsdyret her.

1. Vask genseren uten tøymykner før du maler for å fjerne eventuelle overflater.
La tørke og stryk om nødvendig.
2. Overfør malen til papp i ønsket størrelse og klipp den ut. Plasser deretter de enkelte elementene på genseren og spor konturene med en blyant.
3. Legg papp inni genseren for å unngå at malingen går igjennom til baksiden av plagget. Mal deretter geviret med metallisk tekstilmaling i rosa gull, eller i en annen farge.
4. Mal på fargen på utsiden av ørene med tekstilmaling i brunt, til innsiden bruker du Textil Metallic i rosa gull igjen. Farg nesen med tekstilmaling i karminrød.
5. Farg deretter øynene i svart med en tekstiltusj. For å gjøre dette, rist pennen kraftig med hetten lukket til blandekulene er tydelig hørbare. Fjern deretter lokket og trykk tuppen kort inn på papirarket til blekket er synlig. Farg deretter øynene på genseren.
6. Gi til slutt reinsdyret noen prikker mellom nese og gevir, som duppes på med Fashion Liner i gull. La alt tørke godt.
7. Når alle fargene har tørket helt, kan de fikses. For å gjøre dette, stryk motivet i ca. 3 minutter ved bomullstemperatur uten damp. Legg et kjøkkenhåndkle eller lignende mellom strykejernet og motivet. Etter det kan genseren vaskes opp til 40°C.

 • kr 47,00
  pr. stk
  Les mer
 • kr 82,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 59,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 64,00
  pr. stk
  Kjøp

Marmorerte julekuler i pastellfarger

Lag kule julekuler med marmoreringsfarge! Du kan lese mer om marmoreringsfargen her. Ikke fan av pastellfargene? Velg en annen farge som passer ditt juletema!

 1. Dekk arbeidsområdet godt og rengjør kulene. De må være rene, tørre og fri for fett. Hvite pigmenter i pastellfarger legger seg tungt i bunnen. Du bør derfor riste dem godt eller ta av drypphetten og røre kort i malingen. Hold åpent klar. Fyll beholderen med kaldt vann og bruk hansker.
 2. Drypp marmoreringsfargen på overflaten av vannet direkte fra dryppbeholderen.
 3. Drypp deretter litt av den transparent marmoreringsfargen på overflaten av vannet.
 4. Bruk en cocktailpinne umiddelbart for å lage et marmorert mønster i malingsfilmen.
 5. Senk nå julekulen sakte i vannet til den er helt nedsenket. Du kan også rotere kulene litt mens du dypper dem ned – dette vil senere skape et spesielt spennende marmoreringsmønster.
 6. For å forhindre at farger overlapper når du trekker gjenstanden ut, blås/tørk av den gjenværende malingen på overflaten til kantene av beholderen. Deretter fjerner du kulene raskt. La tørke. Ferdig!
 7. Bruk et stykke papir for å fjerne malingrester fra overflaten av vannet før du marmorerer neste kule. Legg til nye dråper maling for hver ny dyppeprosess.

 • kr 238,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 229,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 48,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 48,00
  pr. stk
  Kjøp

Lag julekort med alkoholblekk

 1. Dekk til arbeidsflaten og klærne dine. Ta på deg engangshansker. Ta på en beskyttelsesmaske og åpne vinduene.
 2. Rist det metalliske alkoholblekket til pigmentene er jevnt fordelt. Hvis flasken allerede er åpnet: legg en finger (HUSK HANSKER!) over den åpne flaskespissen og rist godt.
 3. Slik åpner du alkoholblekkflasken: trekk av lokket og sett inn en nål i toppen av flaskespissen.
 4. Klem dråper med alkoholblekk på det syntetiske papiret. Drypp Extender på toppen. Extender-blekket tynner ut fargene og gjør de mer flytende. Små dråper av blekket er nok til å gjøre dem til semi-transparente fargeområder ved hjelp av Extender-blekket. La forskjellige fargenyanser flyte inn i hverandre ved å vippe papiret i forskjellige retninger etter at du har tatt blekket på, og dermed la blekket flyte. La så blekket tørke godt før du fortsetter.
 5. Klipp ut et grantre og bruk det som mal for å markere flere trær på papiret og klipp dem deretter ut.
 6. Fest deretter de små trærne på kortet med en limstift slik at de overlapper litt.
 7. Bruk en tusj til å skrive en julehilsen under trærne.
 • kr 249,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 57,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 57,00
  pr. stk
  Kjøp
 • kr 57,00
  pr. stk
  Kjøp