Powertex banner

Powertex

En unik serie for alle dine kreasjoner og kunstverk

Publisert av

Powertex er perfekt til deg som driver med mixed media til å lage flotte strukturer på lerret, til redesign av blant annet tre, glass og andre overflater, og du kan skape flotte figurer. En av grunnene til at Powertex-serien er så spennende, er at man kan kombinere de forskjellige mediene i serien med hverandre for å skape fantastiske strukturer i kunstverkene dine! Mulighetene er uendelige med Powertex!

Powertex lærere i Norge

Har du lyst til å lære enda mer om Powertex? Lær spennende Powertex-kunst av dyktige lærere over hele landet! Finn din Powertex-lærer her.

Universal medium – grunnlaget i Powertex-serien

Universalmedium er selve hovedproduktet til Powertex, og du kan kombinere Universal medium med så og si alle produktene fra Powertex for å lage alt fra leire til skulpturering til spennende effekter i malerier, eller brukes som tradisjonell maling.
Universalmediumet er miljøvennlig og vannbasert, og du kan fint kombinere det med andre vannbaserte produkter som f.eks. akrylmaling til alle dine mixed media kunstverk!

Universalmedium kan også brukes til å herde alle typer absorberende materialer, stoffer og fibre.
Det kan brukes sammen med glass, stein, betong og tre. Det eneste det ikke har gode festeegenskaper mot er plast.

Powertex krakelering

Tips!
Legg et stykke myk plast eller bruk en engangshanske på toppen av flasken før du skrur på korken. Da blir flasken lettere å åpne neste gang!

Universalmedium finnes i 10 farger i tillegg til transparent. Alle farger finnes i 1 kilo, mens noen farger er i 5 kilo og 500 gram.
Alle fargene kan blandes med hverandre og kan kombineres med andre vannbaserte produkter.

Dersom du ønsker å ha kunstverket ditt utendørs, så la det tørke ca 3 uker før du eksponerer det for vær og vind. Lakk gjerne med Easy Varnish.

Tips!
Tørk alltid av redskapene du bruker i forbindelse med universalmedium.

Produkter til å lage struktur

I Powertex-serien finner du en rekke produkter som du kan blande sammen med Universalmediet for å skape forskjellige typer strukturer i kunstverkene dine. Mange av produktene blandes sammen med Universalmediet, men noen av produktene kan også gnis eller strøs over når Universalmediet fremdeles er vått. Prøv deg frem, og kombiner gjerne struktur-mediene med farger for å se hvilken effekt det skaper!

Easy Structure

Easy Structure er en strukturpasta som er fyldig og lett å jobbe med. Kan brukes til alle typer overflater. Fin å bruke sammen med stensiler/sjablonger eller alene til å lage spennende strukturer. Den kan farges med pigmentpulver, Liquid Power, Bister mm. Strukturpastaen tørker raskt. 

Powertex Stone Art

Stone Art har en unik fibersammensetning og er spesielt designet for Powertex og gir en natursteinseffekt enten den brukes til å lage figurer, i malerier eller til redesign.

Universalmedium blandet med Powertex Stone Art blir en fantastisk selvherdende leire som kan brukes for å lage skulpturer eller redesigne ting du allerede har. Du kan også bruke leiren til å lage spennende struktur på maleriet ditt og eller lage andre typer mixed media. Det ferdige resultatet vil gi en steinaktig preg. Du kan også tilsette tørre pigmenter som f.eks. Powertex Powercolor eller Powertex Colortricx for en flott effekt.

Leiren kan brukes til avstøpninger i silikonformer, eller brukes til å lage egne komponenter til smykker eller figurer til uansett hvilket kunstverk man holder på med. Tørrpigmentene kan også brukes sammen med Stone Art.

Easy 3D Flex

Easy 3D Flex et fint marmorpulver som kan brukes på utallige måter. Pulveret kan brukes til å skape både tykke og tynne teksturer i maleriet. I riktig blandingsforhold med universalmedium og litt vann, vil det skape fantastiske krakeleringer, enten man bruker det i et maleri eller en skulptur. Du kan også bruke sjablonger, stempler eller lignende i leiren som vil gi presise avtrykk.  

Man kan også lage leire med Easy 3D Flex når det blandes med Universal medium. Den er mer elastisk enn Stone Art, og vil lage krakeleringer når den tørker.

Bruk Bister for å spraye over Easy 3D Flex, som igjen vil gi en flott effekt når leiren eller teksturen har tørket. Man kan også bruke en klut med vann for å tørke bort overflødig Bister når blandingen har tørket. Krakeleringer kan unngås om man legger tynnere lag eller tilsetter sand til blandingen. Dette er et fantastisk medium som inviterer til eksperimentering!

Tips!
Produktet er naturlig og giftfritt, men fordi det er et pulver, kan det tørke ut huden. Vi anbefaler derfor å bruke hansker eller bruke håndkrem. 

Test av forskjellige Powertex produkter

3D Sand

3D Sand er et produkt som kan brukes på utallige måter – bl.a. for å oppnå en grovere struktur.  
Bland produktet sammen med Universal medium i ønsket mengde. Bland videre med Rusty pulver eller andre pigmenter (flytende eller tørre) for å skape ønsket effekt. 
Eksperimenter og ha det gøy med dette mediet. 

3D Balls

Powertex 3D Balls er av et porøst materiale som kan påføres et maleri eller skulptur for å gi ekstra dimensjon. 

3D-ballene finnes i forskjellige størrelser: Small, Medium og Large

Powertex – Farger og pigmenter

I Powertex-serien finnes det mange nydelige farger som du kan bruke sammen med de andre Powertex-produktene for å skape nydelige kunstverk. Noen farger kan man strø oppå våt universalmedium, spraye over eller blande sammen med andre medium i serien. Fargene kommer som naturinspirerte pigmenter, som nydelige sprayfarger, eller som moderne og knalle farger.

Powertex kunstverk

Bister Powder 

Bister er en granulert fargetone som kan brukes på forskjellige måter med Powertex-produkter. Pulveret kan blandes med Powertex transparent for å lage en jordaktig farge etter eget valg.
Den kan blandes med kokt avkjølt vann og sprayes på et prosjekt, eller den kan drysses i våt og lys universalmedium. Bister Powder kan også brukes i kombinasjon med Easy Varnish for å male og tørrbørste kunstverket. 

Powercolor 

Powercolor er matte pigmenter, tilgjengelige i en rekke farger. Kan brukes på forskjellige måter sammen med Powertex produktene. Kan blandes med transparent og lys Universalmedium eller Easy Structure for å oppnå ønsket farge. Powercolor pigmenter kan også brukes i kombinasjon med Easy Varnish for å bruke tørrbørsteteknikk – dvs veldig lite Easy Varnish på penselen, tørk gjerne av litt produkt fra penselen med tørkepapir, for deretter å dyppe penselen i pigmentet. Fargen påføres på områder som man ønsker å fremheve. Bruk en flat pensel.
Ulike farger på Powercolor kan blandes sammen for å lage nye pigmentfarger. 

Powercolor kan også drysses på Stoneart-leire for å skape forskjellige effekter. 

I tillegg kan man løse opp pigmentpulveret i 1 dl kokt og litt avkjølt vann. Bruk gjerne 1-2 ts Powderfix i blandingen. Rist/rør godt til pigmentene har løst seg opp. Veldig lurt å bruke en liten sprayflaske til dette. 

Powereffect 

Powereffect er et metallisk pigment som vil vises som perlermoraktig skinn på klare eller hvite bakgrunner. Når Powereffect brukes på mørke eller svarte bakgrunner kommer den virkelige effekten og fargen fram. Brukes sammen med Easy Varnish eller Easy Coat glossy, men også her er mulighetene mange – så lek og prøv deg frem. 

Colortricx  

Colortricx et et fantastisk utvalg av metalliske pigmenter og kan brukes på samme måte som de matte pigmentene med tørrbørsting med hjelp av Easy Varnish eller Easy Coat Glossy for å skape flotte effekter.
Dette metalliske pigmentet kan også brukes av de som holder på med resinkunst. 

Bister Liquid

Bister er en vannløselig flytende spray som kommer i mange jordfarger, og brukes for å få fram spesialeffekter på lys universalmedium. Universalmediumet må være fuktig, ellers vil ikke bisteren feste (da den trenger en binder). 
Den kan også blandes den med transparent universalmedium for å lage egne nyanser. Bister kan også brukes i kombinasjon med Easy Varnish for å få fram spennende effekter. 

Powertex bister liquid krakelering

Liquid Power

Liquidpower er et flytende, halvgjennomsiktig, vannbasert pigment. Bruk alltid Liquidpower sammen med en vannbasert bindemiddel, for eksempel på et vått lag av Powertex Universal medium.  

Powderfix

Dette er en pulverisert bindemiddel utviklet for å fiksere pigmenter som er vannløselige. 1/4 boks PowderFix blandes med 100 ml kokt, avkjølt vann. Brukes sammen med Lliquid Power og og bister. Du kan også tilsette Powderfix sammen med andre pulverpigmenter fra Powertex hvor du ønsker å lage dine egne farger. Tilsett 1-2 ts powderfix sammen med tørrpigmenter og fyll på med kokt avkjølt vann på en liten sprayflaske (100ml) og rist godt.

Rusty Powder 

Rusty Powder, som ofte bare blir kalt Rusty, brukes sammen med universalmedium. Dette spennende pulveret blir til rust når du sprayer det med eddik!

For å lage rust, blander du Rusty med Powertex Universalmedium, eller strør det oppå når mediet fremdeles er vått. Spray deretter over med  7% eddik som du har tatt over i en sprayflaske.
Dersom man mikser Rusty Powder med Universal medium er det også lurt og mikse inn litt eddik i blandingen. 

Spray gjerne i flere omganger i løpet av 24 timer for å få fram mest mulig rust-effekt. Spray med eddik flere ganger – jo mer eddik, jo mørkere rust vil du skape, så om du ønsker de oransje og røde rust-effektene må du vare litt sparsom med eddiken, men ikke for sparsom.

Rusty Powder kan også blandes med Easy Structure, eller blandet med 3D sand sammen med Universalmedium og Rusty Powder. Blandingen skal ha en musegrå farge. 

Rusty powder på lerret

Powerprint og bilder

Powerprint er et medium som brukes til bildetransfer/bildeoverføring. Motivet man ønsker å overføre må være skrevet ut på en laserprinter, ikke fra blekkskriver.I sortimentet til Powertex finnes mange forskjellige print man kan bruke til dette formålet.  

Pensle med powerprint på overflaten hvor du ønsker å ha bildet. Pensle også på framsiden av bildet du ønsker å overføre. Stryk fra midten av printet og utover ditt med et plastkort eller lignende på baksiden for å fjerne evt. luftbobler. Tørk av redskapet du bruker for hver gang da det ikke er ønskelig med Powerprint på baksiden. Husk at mediumet må være helt tørt før du fjerner overflødig papir med å spraye på vann, eller bruk en lett fuktet svamp.
Vær forsiktig når fjerner de siste papirrestene så du ikke ødelegger motivet. 

Når transferbildet er helt tørt kan du gjerne bruke en pensel og lakke over med Easy Coat  eller Easy Varnish før du eventuelt jobber videre med motivet. Dette vil beskytte transferbildet mot å bli ødelagt. 

Powertex powerprint transfer

Figurer og former

Det som gjør Powertex ekstra spennende er at man også kan bruke mange av produktene i serien til å skape flotte figurer.

For eksempel kan du dyppe tekstil i Universalmediet og drapere det over en figur. Universalmediet gjør at tekstilet holder formen og tørker helt stivt.

I Powertex-serien finner du derfor mye forskjellig som du kan bruke til å lage figurer og skulpturer.

  • Figurer som du kan bruke til base i en skulptur
  • Sokkel som figurer kan stå på og metallrør til å bygge på soklene avhengig av hvilken størrelse skulpturen din skal være. 
  • Støpeformer
  • Fiber til å lage struktur eller hår til figurene
  • Stockinette stoff til å drapere over figurer

Powertex figur