Header tegne.no logo

Lag et personlig handlenett!

Mal på tekstil med Marabu Aquarelle

,

Design et personlig handlenett!

Tekstilmaling er veldig allsidig og kan brukes til å friske opp gamle ting eller transformere et kjedelig handlenett om til et stilig, personlig kunstverk!
Denne teknikken passer også perfekt til andre lyse tekstiler, som for eksempel t-skjorter, putetrekk, gardiner og tekstilposer til frukt!

Husk at tekstilet må maks være 20% syntetisk slik at malingen holder godt i vask!

Les mer om å dekorere på tekstil her

 

 

  1. Klipp ut en sirkel av papp og legg malen i midten av stoffposen. Legg et stykke papp mellom lagene på posen for å forhindre at malingen trekker gjennom til den andre siden. Bruk deretter en myk, stor børste for å påføre vann på området inne i sjablongen. Jo mer vann du påfører, jo mer vil malingen renne utover.

 

 

2. Påfør deretter de forskjellige fargene på stoffet litt etter litt og la de forskjellige fargene blandes sammen. Jo mer du fortynner malingen, jo mer gjennomsiktig blir resultatet når den er ferdig. Forsikre deg om at du påfører enten veldig lite vann på kanten av sirkelen eller ikke påfører vann på dette området for å sikre at malingen ikke renner utenfor sirkelen. Hvis handlenettet ditt er laget av et tykkere tekstil, kan du oppnå enda renere linjer i kanten av sirkelen.

 

 

 

3. Når akvarellmaling har tørket, kan du bruke en tekstiltusj for å legge til et monogram i midten av sirkelen. Det er best å tegne bokstavene på et ark først. Nå kan du designe monogrammet akkurat som du selv vil på handlenettet.

4. Etter at malingen har tørket, plasserer du stoffposen i ovnen i 8 minutter ved 150 ° C for å fiksere malingen.

Til dette prosjektet passer disse: